webOS 1.4.1 jest już do ściągnięcia

Wszystko co dotyczy Palma Pre

webOS 1.4.1 jest już do ściągnięcia

Postprzez Rafał » 31 mar 2010, o 23:08

Właśnie pojawił się update webOS 1.4.1, można już ściągać. Poniżej full changelog (po angielsku):

Version information

Version: webOS 1.4.1
Release date: 31 March 2010

New applications
NONE

Feature changes to existing applications

App Catalog

You can now purchase and download apps that are for sale, in addition to downloading free apps.

Bluetooth

This release fixes an issue so that the phone now correctly connects with supported BMW car kits.

Camera

This release corrects a lag in the shutter sound when you take a picture.
This release fixes an issue so that newly taken photos and videos do not overwrite existing ones.

Contacts

If you crop a picture before adding it to a contact, the picture appears cropped correctly in the contact entry.
If you previously assigned either the Z or the B key as a speed dial, you can now continue to create speed dials.

Doc View

If you open a file and perform the back gesture, the app now returns to the file list screen.
Pinching in/out to zoom out/in now works correctly.

Messaging

If you try to attach a video to an outgoing multimedia message, the list of available videos now displays only videos you recorded.

PDF View

If you open a file and perform the back gesture, the app now returns to the file list screen.
Pinching in/out to zoom out/in now works correctly.

System

This release fixes an intermittent issue so that the volume slider no longer appears onscreen incorrectly.
This release fixes an intermittent issue so that after the screen more reliably turns on after a single press of the power button.

Touchstone charging dock

When the phone is on a Touchstone charging dock, the screen now consistently turns off correctly (displaying the lock icon and the time) after the shut-off interval.

Videos

If you record a video, upload the video to YouTube, and send a link to the video via email, the email recipient can click the link and view the video. Previously, clicking the link displayed an error message.
This release fixes an issue so that when you upload a video to YouTube, the file always includes both video and audio.

Web

The forward gesture now works correctly in the browser.
Palm Pre 1.3.1 DE, Orange PL
Rafał

Re: webOS 1.4.1 jest już do ściągnięcia

Postprzez portman » 1 kwi 2010, o 12:40

jak narazie wszystko cacy...

luna sie jeszcze nie zrestartowala

TMC sie nie pojawia znaczy sie pojawil mi sie juz pare razy ale po 1 minucie bylo ok ;)

odpal gre 3d daj ja do card view i sprobuj zaraz odpalic jakas aplikacje... ja dostaje TMC

trzeba odczekac z minutke i mozna potem aplikacje odpalac
portman

Postprzez bartolo75 » 1 kwi 2010, o 21:46

...a mialo byc tak pieknie ...app catalogy jak bylo puste tak jest ...czyzby nas olali ?! ...aha i po aktualizacji do 1.4.1 ten sam problem z karta rebelsim ...pytanie czy da sie to zrobic tak samo jak w przypadku 1.4 ?
Palm Pre-UK-o2-rebelsim-soft 1.3.5.2->1.4->1.4.1
Aktywacja: karta sim ERA.
Obecnie: ORANGE-Orange Free na Karte.
bartolo75

Postprzez ddluk » 1 kwi 2010, o 23:45

Dziwne w moim wypadku App Catalog jest pełen darmowych jak i płatnych aplikacji.

Rebel sim działa z 1.4.1, wystarczy użyć metody opisanej przeze mnie dostępnej tutaj: http://mypalm.pl/2010/04/01/1-4-1-i-rebelsim/
ddluk

Postprzez porhinio » 2 kwi 2010, o 05:56

bartolo75 napisał(a):...a mialo byc tak pieknie ...app catalogy jak bylo puste tak jest ...czyzby nas olali ?!

No właśnie, od czego to zależy? Ja, podobnie jak bartolo75, mam pusty App Catalog (nie ma zarówno płatnych, jak i darmowych aplikacji), z kolei ddluk napisał, że wszystko ma. Dziwne, zwłaszcza, że mój Pre jest bez simlocka, profil mam ładnie założony, czy może ktoś wie od czego to jest zależne. Też chciałbym dostąpić zaszczytu posiadania dostępu do sklepiku z programami.
Palm Pre 1.4.1
porhinio

Postprzez jag___ » 2 kwi 2010, o 07:44

Gdzieś na PreCentral jest taka informacja (wolne tłumaczenie):

App Catalog, do którego telefon ma dostęp jest zależny od tego, gdzie został aktywowany. Jeśli Telefon był aktywowany w Niemczech to dostęp jest do niemieckiego App Catalogu. Nawet jeśli zrobi się reset telefonu, założy nowy profil to i tak ustawienie App Catalogu już zostaje na stałe, ponieważ jest to wpisane gdzieś w Palm Profile.
Jeśli więc telefon był po raz pierwszy aktywowany w Polsce to dostępu aplikacji w App Catalogu nie ma i nie będzie.

Nie czytałem tego co jest dalej w odpwoiedziach do tego posta. Może ktoś jakieś obejście znalazł?
jag___

Postprzez bartolo75 » 2 kwi 2010, o 08:52

...ehh i co teraz ...moze ktos zna wyjscie z tej sytuacji ? :(
bartolo75

Postprzez wirus » 2 kwi 2010, o 10:16

ddluk napisał(a):http://mypalm.pl/2010/04/01/1-4-1-i-rebelsim/

jeśli możesz to umieść to tutaj na forum w dziale totoriale ,myślę że wielu to pomoże.
i jeszcze małe info że przed zmianą modemu najlepiej przejść w tryb AIR MODE po udanym flashowaniu przełączyć w tryb normalny ,restart telefonu następnie wchodzimy w ustawienia wyszukiwania sieci zmieniamy na tryb ręczny,wybieramy swoją sieć i przełączamy z powrotem na automatyczny i już działa ! najlepiej też wyłączyć 3g bo bateria dłużej trzyma.

jag___ napisał(a):Gdzieś na PreCentral jest taka informacja (wolne tłumaczenie):

App Catalog, do którego telefon ma dostęp jest zależny od tego, gdzie został aktywowany. Jeśli Telefon był aktywowany w Niemczech to dostęp jest do niemieckiego App Catalogu. Nawet jeśli zrobi się reset telefonu, założy nowy profil to i tak ustawienie App Catalogu już zostaje na stałe, ponieważ jest to wpisane gdzieś w Palm Profile.
Jeśli więc telefon był po raz pierwszy aktywowany w Polsce to dostępu aplikacji w App Catalogu nie ma i nie będzie.

Nie czytałem tego co jest dalej w odpwoiedziach do tego posta. Może ktoś jakieś obejście znalazł?

zaprzeczenie wszystkiego gdyż mam dwa palmy i profile robione były zakładane w PL i mam dostęp do katalogu bez problemu na sofcie 1.4.1
wirus

Postprzez bartolo75 » 2 kwi 2010, o 14:26

...a ja na sofcie 1.4.1 nie mam :( ...dlaczego ? ...to co napisał kolega jag...... wydaje się prawdziwe ...aleee lipaaa
bartolo75

Postprzez jag___ » 2 kwi 2010, o 14:38

wirus napisał(a):zaprzeczenie wszystkiego gdyż mam dwa palmy i profile robione były zakładane w PL i mam dostęp do katalogu bez problemu na sofcie 1.4.1

Tu nie chodzi o to, gdzie był profil zakładany i z jaką kartą, tylko chodzi o to, gdzie po raz pierwszy był ten telefon aktywowany...
Posiadam telefon z niemieckiego 02 i również nie mam dostępu do App Catalog. Na szczęście metoda, którą podał Staszek działa i mogę sobie pograć w demo NFSa :-D
jag___

Następna strona

Powrót do Palm Pre - dyskusje ogólne